Geschreven door admin 14:38 Uncategorized • 78 reacties

Het bruidsboeket, alles wat je moet weten!

We begrijpen dat het vinden van het perfecte trouwboeket voor je huwelijk een belangrijk onderdeel is van de planning. Daarom willen we je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over het bruidsboeket, van de geschiedenis tot de verschillende stijlen en de beste bloemen om te gebruiken.

De geschiedenis van het bruidsboeket

Het gebruik van bloemen in bruiloften gaat terug tot het oude Rome, waar bloemen werden gezien als een symbool van nieuw leven, vruchtbaarheid en trouw. In de middeleeuwen werden bloemen en kruiden gebruikt om boze geesten af te weren en het huwelijk te zegenen. Het bruidsboeket zoals we dat nu kennen, werd populair in de Victoriaanse tijd, toen koningin Victoria trouwde met prins Albert en een boeket van witte bloemen droeg.

Stijlen van bruidsboeketten

Er zijn verschillende stijlen van bruidsboeketten om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke smaak en de stijl van je trouwjurk. Hier zijn enkele van de meest populaire stijlen:

 1. Ronde boeketten: Dit zijn de meest klassieke en populaire bruidsboeketten. Ze zijn meestal gemaakt van een enkele bloemsoort, zoals rozen of pioenrozen, en worden vastgebonden met een lint.
 2. Handgebonden boeketten: Deze stijl lijkt op een veldboeket en is perfect voor een rustieke of landelijke bruiloft. De bloemen worden losjes bij elkaar gebonden en vastgebonden met een touwtje of lint.
 3. Kaskade boeketten: Deze stijl heeft een meer dramatische uitstraling en wordt vaak gebruikt voor formele bruiloften. De bloemen worden in een vloeiende lijn gerangschikt en hangen naar beneden als een waterval.
 4. Bloemenkransen: Deze stijl is perfect voor een bohemian of buitenbruiloft. De bloemen worden gerangschikt in een cirkel en gedragen als een kroon op het hoofd van de bruid.

De beste bloemen voor je bruidsboeket

Er zijn veel bloemen om uit te kiezen voor je bruidsboeket, maar hier zijn enkele van de meest populaire en betekenisvolle bloemen:

 1. Rozen: Rozen zijn een symbool van liefde en zijn de meest klassieke bloem voor een bruidsboeket. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder wit, roze, rood en geel.
 2. Pioenrozen: Pioenrozen zijn grote, ronde bloemen die verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren, waaronder wit, roze, rood en paars. Ze zijn een symbool van geluk en welvaart.
 3. Lelies: Lelies zijn een symbool van zuiverheid en onschuld en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder wit, roze, geel en oranje.
 4. Zonnebloemen: Zonnebloemen zijn een symbool van vreugde en optimisme en zijn perfect voor een zomerbruiloft. Ze zijn verkrijgbaar in een diep geel en hebben grote bloemkoppen.
 5. Anjers: Anjers zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder roze, rood, wit en geel. Ze zijn een symbool van liefde en genegenheid en zijn perfect voor een klassieke bruiloft.
 6. Fresia’s: Fresia’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder wit, geel, roze en paars. Ze zijn een symbool van onvoorwaardelijke liefde en zijn perfect voor een romantische bruiloft.
 7. Hortensia’s: Hortensia’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder wit, roze en blauw. Ze zijn een symbool van dankbaarheid en waardering en zijn perfect voor een bruiloft in de zomer.
 8. Chrysanten: Chrysanten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder geel, roze, rood en wit. Ze zijn een symbool van vriendschap en trouw en zijn perfect voor een informele bruiloft.

Tips voor het kiezen van je bruidsboeket

 1. Kies bloemen die passen bij het thema van je bruiloft en de kleuren van je trouwjurk.
 2. Kies bloemen die passen bij het seizoen waarin je trouwt.
 3. Overweeg de betekenis van de bloemen die je kiest.
 4. Kies bloemen die passen bij de persoonlijkheid en stijl van de bruid.
 5. Overweeg het formaat van het boeket en hoe het past bij de lengte en grootte van de bruid.
 6. Bespreek je wensen met je bloemist en bekijk voorbeelden van eerdere werk om ideeën op te doen.

Een bruidsboeket is een belangrijk onderdeel van je huwelijk, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om de perfecte bloemen te kiezen. Met de juiste bloemen, kleuren en stijl zal je bruidsboeket er prachtig uitzien en zal het je herinneren aan je trouwdag voor de komende jaren.

De Paladijn Bloemist Drachten
Stationsweg 27,
9201 GG Drachten

Contact
06 15413712
0512-51 38 78
info@depaladijn.nl

(Visited 31 times, 1 visits today)
Sluiten