Geschreven door admin 10:07 Uncategorized

Tips voor het onderhouden van je gesnoeide perenboom

Na het snoeien van uw perenboom is het belangrijk om deze goed te onderhouden om de gezondheid van de boom te behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van uw perenboom:

Verwijderen van waterloten: Waterloten zijn snelgroeiende takken die verticaal uit de stam of takken van de boom groeien. Verwijder deze regelmatig om de boom in vorm te houden en de energie van de boom te richten op de productie van vruchten.

Water geven en bemesten: Geef uw perenboom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de boom in het voorjaar en de zomer om de groei te bevorderen en de vruchtbaarheid te verbeteren. Gebruik een organische meststof die speciaal is ontworpen voor fruitbomen.

Bescherming tegen ziekten en plagen: Perenbomen zijn vatbaar voor verschillende ziekten en plagen, zoals schurft, bladluizen en perenbladvlo. Zorg voor een goede luchtcirculatie rond de boom door takken te snoeien en het verwijderen van bladeren en takken die op de grond liggen. Gebruik indien nodig biologische of chemische bestrijdingsmiddelen om ziekten en plagen te bestrijden.

Oogsttijd: Oogst de peren wanneer ze rijp zijn en van de boom vallen als je ze lichtjes optilt. Bewaar de peren op een koele en donkere plaats om te voorkomen dat ze bederven.

In het kort, het onderhouden van uw perenboom na het snoeien vereist het verwijderen van waterloten, regelmatig water geven en bemesten, en bescherming tegen ziekten en plagen. Vergeet niet om de peren op tijd te oogsten en op de juiste manier op te slaan.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Sluiten